LegekædenHer starter legenDIY- og kreaprojekterKreativ jul

Kreativ jul

Kreativ jul

Julen er hjerternes fest, og hos LegeKæden finder du alt, hvad hjertet kan begære indenfor juleartikler. Mangler du inspiration til, hvordan du selv kan lave det fineste julepynt, de flotteste gaveindpakninger eller en nem guide til at flette julestjerner, er du havnet det helt rigtige sted.

kalenderlys

Print skabelon til at lave kalenderlys

Klik her

Lav din egen julekalender

Julen er lige rundt om hjørnet, og der er intet mere hjertevarmt end at skabe din egen personlige julekalender. I videoen herunder vil vi vise dig, hvordan du kan skabe en unik og mindeværdig julekalender, der vil sprede glæde og forventning i hele december. Uanset om det er til dine børn, en ven eller en speciel person i dit liv, vil en hjemmelavet julekalender skabe uforglemmelige øjeblikke fyldt med kærlighed.

 
paintart

Kender du paint art?

Det er en perfekt kreativ syssel, hvor familiens mindste også sagtens kan være med. Lige nu har vi endda et par hyggelige julemotiver, som kan være en oplagt adventsgave til familiens kreative nissebørn.

pompom art

Pom Pom Art-julepynt

Har du brug for en hyggelig og kreativ aktivitet. Så se det fine Pom Pom Art-julepynt! De er hyggelige at lave for både store og små, og resultatet pynter så fint helt frem til jul.

 

DIY julepynt

Julen er hjerternes fest og byder på fantastiske stunder med alle dem du holder af. Det er en festlig højtid, hvor hjemmet pyntes med søde kravlenisser, julemænd, kalenderlys, julehjerter og meget mere.

Hvorfor ikke kaste dig ud i at lave din egen personlige julepynt, som kan pynte flot i hjemmet. Vi har samlet en række fantastiske idéer, så du kan skabe dit eget DIY-julepynt. Du finder både skabeloner og trin-for-trin videoer, så du nemt kan komme i gang med at lave din egen julepynt.

Hvordan laver man DIY julepynt?

Der er mange måder, hvorpå man kan lave hjemmelavet julepynt. Først og fremmest handler det om at finde ud af, hvilket julepynt du gerne vil lave. Du kan hente masser inspiration til dit DIY julepynt her, eller finde inspiration andre steder på nettet.

Når du har fundet ud af hvilket julepynt, du ønsker at lave, skal du finde ud af hvilke materialer, du skal bruge til projektet. Hvis du følger en vejledning, kan du typisk finde en materialeliste over, hvilke materialer du skal bruge.

Når det er på plads, er det bare at kaste sig ud i det - øvelse gør mester. Det vigtigste er at hygge sig med det.

Julepynt med klassisk papirklip

Papirklip er en klassisk måde at lave DIY julepynt på - og alle kan være med. Både børn og voksne kan samles om denne hyggelige juleaktivitet og forme deres eget, personlige julepynt.

Inspiration til julepynt med papirklip:

  • Julehjerter
  • Juletræer
  • Guirlander
  • Julestjerner
  • Kravlenisser
  • Julemænd
  • Kræmmerhuse
  • Engle
  • Snefnug

Det eneste du behøver for at komme i gang, er karton, papir, saks og lim. Du kan selvfølgelig også pynte dit julepynt med glimmer. Hos Legekæden har vi et stort udvalg af Krea ting, som du kan bruge til dit DIY julepynt.

Pynt hjemmet med en hjemmelavet adventskrans

En af de ældste og mest kendte juletraditioner herhjemme er adventskransen. Det er forskelligt hvordan adventskransen ser ud og om de skal hænge ned fra loftet eller stå på bordet.

Hvorfor ikke gøre julen personlig ved at lave din egen hjemmelavede adventskrans? Du kan både lave en traditionel adventskrans med den grønne krans, eller en mere moderne og nyfortolket version.

Adventskransen skal pyntes, så den bliver lige præcis, som du gerne vil have den. Her kan du bruge julekugler, bånd, grene, grankogler og hvad du nu ellers gerne vil pynte din krans med. Du kan også pynte kransen med hjemmelavede perlerier af f.eks. små søde nisser eller fine snefnug.

Med en hjemmelavet adventskrans bliver juledagene noget helt særlig.

Personlige julekort til dem du holder af

Lav personlige julekort og send dem til nogle du holder af. Der findes ikke noget bedre end at modtage et personligt julekort fra en du har kær – vær med til at skabe glæde hos andre med et flot hjemmelavet kort.

Julekort kan laves af både store og små og er en skøn måde at hygge sammen med familien på. Det behøver ikke at være avanceret eller fancy - det handler mere om tanken bag julekortet.

Kalendergaver til børn

Ventetiden til juleaften kan godt føles lang for de mindste. For at gøre ventetiden lidt nemmere, kan du med fordel lave en pakkekalender, som skaber glæde hos de mindste, hver dag.

Idéer til kalendergaver til børn:

Kalendergaverne behøver ikke kun bestå af nye ting. Du kan også lave dine egne personlige kalendergaver, som f.eks. et personligt kort, et hjemmelavet maleri eller smukke perlerier.

Når gaverne er fundet og lavet, så handler det bare om at pakke dem flot ind og skrive tal på pakkerne (1-24), så modtageren ved hvilken rækkefølge de skal åbnes i.