LegekædenLEGO®

LEGO®

Shop LEGO® efter kategori og alder

Se alt LEGO® her

LEGO® Animal Crossing™

Se kategorien her
31152_Lifestyle_Build_03_SPACE

LEGO® nyheder til forudbestilling

Forudbestil nyhederne nu og få leveret, når æskerne udkommer

Se udvalget her

Top 10 bedstsælgende LEGO®

40747 LEGO Flowers Påskeliljer

129,95 DKK

Plant glæde med forårsinspirerede blomster

Køb her
#2

40725 LEGO Flowers Kirsebærblomster

129,95 DKK

Sættet kirsebærblomster er en festlig gave til børn og voksne, der elsker blomster, og er en forårsinspireret blomsterdekoration, når det er bygget.

Køb her
#6

31133 LEGO Creator Hvid kanin

179,95 DKK

LEGO® fans og dyreelskere vil elske Creator 3-i-1-legesættet Hvid kanin, som kan ombygges til en sød kakadue eller en hvid sæl.

Køb her
#7

76919 LEGO Speed Champions McLaren Formel 1-racerbil for 2023

249,95 DKK

Børn og F1-racerfans kan bygge og udspille hæsblæsende action med LEGO® Speed Champions legetøjet McLaren Formel 1-racerbil for 2023.

Køb her
#8

10328 LEGO Icons Buket roser

529,95 DKK

Lad kreativiteten blomstre med LEGO® Icons byggesættet Buket roser til voksne – en tidløs gave bestående af 12 roser fra den botaniske LEGO samling.

Køb her
#9

10792 LEGO Spidey Borespinner

89,95 DKK

Køretøjssæt fra tv-serien Spidey og hans fantastiske venner på Disney+. Minifigurer af superhelte og byggelegetøj til børn fra 4 år.

Køb her
#10

60402 LEGO City Great Vehicles Blå monstertruck

129,95 DKK

Børn kan lave fantastiske motorshows med LEGO® City legetøjet Blå monstertruck, der er perfekt til offroad-action og omfatter en minifigur af en kører.

Køb her
LEGO, the LEGO logo, the Minifigure, DUPLO, BIONICLE, the Friends logo, the MINIFIGURES logo, MINDSTORMS, NINJAGO, and NEXO KNIGHTS are trademarks of the LEGO Group. Used with permission. ©2019 the LEGO Group.

LEGO®

LEGO® er blandt de allerstørste brands på legetøjsmarkedet og har været det gennem mange år. Legoklodsen i sig selv er meget simpel, men giver anledning til massevis af byggemuligheder - som eksempelvis konkrete, abstrakte og fantasifulde bygninger samt maskiner mv. LEGO®'s unikke design og uendelige kombinationsmuligheder, gør LEGO® til en af de få legetøjsprodukter, som bidrager med sjov underholdning til både børn og voksne i alle aldre. På grund af det simple design, åbner det døren for et uendeligt antal kombinationsmuligheder, da klodserne kommer i et stort udvalg af farver, størrelser og former.  

LEGO® er, udover at være sjovt, også med til at styrke børns motoriske og kreative evner ved, at skabe noget helt specielt, kun ved brug af LEGO®'s plastikklodser. Til børn som har interesse for at skabe og være kreativ, vil et kig ind i vores kategori med kreativt legetøj også være spændende. 

Bliv en LEGO® mester

LEGO® er super sjovt at lege med, men kun de færreste er en rigtig LEGO® mester. Der er mange måder hvorpå man kan mestre at bygge LEGO® på. Med LEGO® kan man både bygge frit ud fra sin egen kreativitet, men kan også bygge ved brug af byggevejledningerne. Efterhånden som man leger med LEGO® lærer man hurtigt de bedst mulige måder at bygge på. Da LEGO® kommer i mange forskellige størrelser og fæconer såvel som forskellige funktioner. 

LEGO®'s historie 

LEGO®'s historie starter i Billund, hvor virksomheden blev grundlagt i 1932 af snedkeren Ole Kirk Cristiansen. I starten af LEGO®'s historie, producerede de ikke klodser som vi kender dem i dag, men producerede i stedet trælegetøj af høj kvalitet. 1949 var året, hvor LEGO® for alvor tog de første skridt i deres rejse mod, at blive den store succesfulde legetøjsvirksomhed, som de er i dag. 1949 var nemlig dét år, hvor LEGO® lancerede legoklodsen af plastik, som vi alle kender og elsker. Den fundamentale idé bag legoklodsen var og er, at klodserne kan sammensættes med alle andre typer af legoklodser. 

Grundet sygdom stod Ole Kirk Cristiansen af som administrerende direktør for LEGO®, hvor hans egen søn Godtfred Kirk Christiansen officielt overtog stillingen i 1957, efter at have været juniordirektør i LEGO® siden 1950. 

Efterhånden som virksomheden voksede blev LEGO®'s udvalg også større. Dette medførte LEGO®'s første målrettede produktserie LEGO Duplo. Denne serie var med til at udvide deres målgruppe til mindre børn, da klodserne i LEGO Duplo-serien var større end de originale. De store Duplo-klodser betød, at små børn kunne lege med LEGO®, uden at være i risiko for at blive kvalt.

Den første produktserie - LEGO Duplo, blev en stor succes og medvirkede til, at man i 1970'erne begyndte at inddele legoklodserne i flere produktserier. Opdelingen af klodserne i flere produktserier, gav LEGO® mulighed for, at kunne målrette de enkelte serier til den hensigtsmæssige målgruppe. Opdelingen af LEGO®-serierne blev gjort på flere forskellige niveauer som tema, alder, byggefærdigheder og andet. 

Idéen bag legoklodsen og opdelingen i produktserier, var en af de primære årsager til LEGO®'s høje vækstrate, som for alvor tog fart i  i 1980'erne. Fra år 1955 til 1990'erne, var LEGO® vækstet så meget, at de havde lige knap 9000 ansatte i virksomheden. Med hovedsæde i Billund blev dette LEGO®'s hovedsæde, hvor halvdelen af de 9000 medarbejdere arbejdede. 

LEGO®'s fornyelse

LEGO® oplevede siden sin grundlæggelse i 1932, og frem til midten af 1990'erne, masser af vækst. Dog stødte LEGO® på de første "problemer", da opfindelsen af internettet og computerspil gjorde sit indtog, som i stor grad tog opmærksomheden væk fra det fysiske legetøj. I takt med dette samt konkurrence fra konkurrenter, der producerede billige byggeklodser gjorde, at LEGO® igen skulle gå i tænkeboks, for at vinde deres kunder tilbage. 

For at holde sig relevante, i en voksende digital verden, fandt man i LEGO® en løsning på dette problem. LEGO® begyndte i slutningen af 1990'erne deres nye plan, hvilket var licensaftaler med Harry Potter, Star Wars samt andre store filmserier. Derudover tog LEGO® også del i den nye og spændende digitale verden, med deres udvikling af spil til diverse konsoller. Disse to faktorer var og er grund til, at LEGO® har kunne fastholde sin relevans og succes. 

LEGO®'s teknologiske samarbejde med MIT

Det som i stor grad har medvirket til LEGO®'s lange succes, er deres aftale med MIT (Massachusetts Institute of Technology). Samarbejdet blev indgået i 1980'erne, da LEGO® havde en vision om, at blive tilstedeværende med den hurtigvoksende teknologiske udvikling. LEGO® og MIT arbejdede derfor sammen og skabte et højt teknologisk legetøj, ved at kombinere robotter, som både kunne tale og gå - med de velkendte legoklodser. Dette grundlagde vejen for fremtiden, hvor de senere udgav hjemmesiden LEGO Club. LEGO Club gav LEGO fans verdenen over, mulighed for, at dele deres LEGO-kreationer samt at være en aktiv del af produktudviklingen hos LEGO®.