LegekædenSpil

Yatzy

11 produkter
11 produkter
YATZY BLOK A6 3-PAK
Yatzy blok A6 3-pakRafle
34,95 DKK
(0)
Yatzy blok A6 3-pak
Yatzy Blok A5 Til 6 Terninger 3 Stk
Yatzy blok A5 til 6 terninger 3 stkRafle
49,95 DKK
(0)
Yatzy blok A5 til 6 terninger 3 stk
RAFLEBÆGER KÆRNELÆDER NATUR
Raflebæger kærnelæder naturRafle
59,95 DKK
(0)
Raflebæger kærnelæder natur
RAFLEMÅTTE GRØN
Raflemåtte grønRafle
34,95 DKK
(0)
Raflemåtte grøn
MEGA YATZY BLOK TIL 12 TERNINGER
Mega yatzy blok til 12 terningerBrætspil
34,95 DKK
(2)
Mega yatzy blok til 12 terninger
Raflebæger Sort
Raflebæger sortBrætspil
39,95 DKK
(0)
Raflebæger sort
Terninger 12 Stk. Transparent I Æske
Terninger 12 stk. transparent i æskeRafle
34,95 DKK
(0)
Terninger 12 stk. transparent i æske
Terninger 12 Stk. I Æske
KUN KLIK & HENT
Terninger 12 stk. i æskeRafle
34,95 DKK
(0)
Terninger 12 stk. i æske
Børne yatzy
Børne yatzyBrætspil
59,95 DKK
(0)
Børne yatzy
Have yatzy
Have YatzyUdelegetøj
169,95 DKK
(0)
Have Yatzy
Super yatzy
Super yatzyBrætspil
149,95 DKK
(0)
Super yatzy

Yatzy spil

Yatzy er sjovt terningespil som er kendt verden over. Yatzy er et simpelt spil som er nemt at lære. Når man spiller yatzy skal man bruge en yatzyblok, raflebæger, terninger, en blyant og nogen venner. I yatzy bruger man oftest fem eller seks terninger alt afhængigt af hvilken type yatzy man spiller. Der findes en række forskellige typer af yatzy. Nogle af disse er gigant-yatzy, texas-yatzy og mange andre. 

Yatzy blev så vidt man ved opfundet i 1954. Yatzy blev dengang solgt af legetøjsmanden Edwin S. Lowe, som havde rettighederne til spillet. Edwin S. Lowe solgte yatzy spillet fra 1956 og frem til 1973, hvorefter det blev solgt til en man ved navn Milton Bradley. Den nuværende ejer af Yatzy er Hasbro, som siger at der årligt sælges cirka 50 millioner kopier årligt. Årsagen til spillets høje popularitet, skyldes særligt kombinationen af simple spilleregler og en høj grad af konkurrence. 

Yatzy regler 

Når man spiller yatzy slår man med fem eller seks terninger ad gangen. Med terningerne handler det om, at lave forskellige terningekombinationer ved brug af terningerne i raflebægeret. Man må slå med terningerne op til tre gange, hvor det handler om at opnå så mange talkombinationer som muligt. Nogle talkombinationer er bedre end andre. Pointene der tilføjes til sin yatzy blok, afhænger af hvilken talkombination man slår. 

I Yatzy's normale regler, slår normaltvist efter så mange ens terninger som muligt. Dette kan eksempelvis være fire 2'ere, fire 3'ere, fem 5'ere osv. Hvis man for eksempel slår fem 6'ere hedder regnestykket (5x6). Regnestykket (5x6) giver et resultat på 30, hvilket tilføjes til yatzy blokken ud for spillerens navn. Vinderen er den person, som har scoret flest i slutningen af spillet. For at finde ud af hvem vinderen er, skal pointene tælles sammen på yatzy blokken. 

Det som lige er blevet gennemgået, omhandler kun den øvre sektion af kombinationer som fremgår af yatzy blokken. I den nedre sektion findes andre talkombinationer. I den nedre sektion kan man lave følgende slag (disse slag tager udgangspunkt i yatzy med 5 terninger): 

  • Et par
  • To par
  • Tre ens
  • Fire ens
  • Lille straight (en trappe fra 1 til 5)
  • Stor straight (en trappe fra 2 til 6)
  • Fuldt hus (3 + 2 ens. Eksempelvis tre 3'ere + to 4'ere) 
  • Chancen (dette betyder frit valg. Her kan man vælge at plusse en vilkårlig talkombination sammen)
  • Yatzy (fem ens)

Yatzy hos Legekæden

Hos Legekæden har vi alt du har brug for, til at spille yatzy. udover det originale yatzy, har vi hos Legekæden også andre versioner af spillet. Vi har blandt andet dyre yatzy, børne yatzy, Harry Potter yatzy og mange flere. I vores sortiment finder du yatzy blokke i en række forskellige størrelser. Derudover har vi selvfølgelig også raflebægere og terninger, som kan findes her på siden samt i kategorien spil tilbehør.