Legekæden

Børns Vilkår

At hjælpe udsatte børn i Danmark er Legekædens hjertesag, og vi vil gerne gøre en forskel for de børn, der dagligt kæmper med forskellige udfordringer, som kan gøre det svært at være barn. Netop derfor, er Legekæden med til at støtte op om Børns Vilkårs Landsindsamling.

Det utroligt flotte resultat på 13,8 mio. kr. for 2022, er takket være, at flere danskere end nogensinde var på gaden søndag d. 27. marts for at samle ind. Over 10.000 indsamlere – hvilket også er rekord for Børns Vilkårs Landsindsamling.

Tusind tak til alle, der har samlet ind, og til alle jer, der har støttet landsindsamlingen 

Det flotte beløb går til at sikre, at BørneTelefonen kan være der for endnu flere børn og unge – også de mange ukrainske børn, der kommer til Danmark.

 

Hvordan kan jeg hjælpe?

Hvis du gerne vil hjælpe os med at støtte Børns Vilkår og BørneTelefonen, kan du til en hver tid overføre et valgfrit beløb via MobilePay til 28244.

Legekæden bidrager til Børns Vilkårs rekordindsamling

Igen i år har Børns Vilkår sat rekord med sin landsindsamling, og Legekædens butikker har stået klar til at tage imod de mange indsamlingsbøtter.

Indsamlingsresultatet betyder, at BørneTelefonen, som er Børns Vilkårs tilbud til børn og unge, kan være der for endnu flere børn og unge – og som noget nyt også for de mange ukrainske børn, der kommer til Danmark. For Børns Vilkår giver samarbejdet med butikskæderne god mening, og i år havde indsamlerne flere steder end nogensinde før, hvor de kunne aflevere og få optalt deres indsamlingsbøtter.

 

BørneTelefonen under Coronakrisen

Coronakrisen har kun gjort det endnu tydeligere, hvor vigtigt det er, at børn har et sted som BørneTelefonen, hvor de kan få den nødvendige hjælp og omsorg.

Under nedlukningerne i samfundet levede børn isoleret med familien derhjemme – og for nogle børn har det været i hjem med vold og misbrug. Mange børn oplevede svær ensomhed, og for nogle blussede angst og selvskade op igen.

Som noget nyt kan børn og unge nu få hjælp på BørneTelefonen hele døgnet – hver dag – året rundt. Det skyldes blandt andet de knap 14 mio. kroner, der blev samlet ind ved landsindsamlingen i 2021. Dét er et vigtigt skridt på vejen, men for at kunne hjælpe alle de børn og unge, der har brug for hjælp, er der langt endnu. Alt for mange børn og unge mistrives, og der er stadig så mange, der kontakter BørneTelefonen, at rådgiverne desværre ikke kan nå at besvare alle henvendelserne. 

Én samtale på BørneTelefonen kan ændre et barns liv. Derfor skal flere børn og unge hurtigt kunne få hjælp på BørneTelefonen, når de ikke har andre at gå til.

Du kan læse mere om Børns Vilkår og BørneTelefonen på bornsvilkar.dk