Legekæden

Børns Vilkår

At hjælpe udsatte børn i Danmark er Legekædens hjertesag, og vi vil gerne gøre en forskel for de børn, der dagligt kæmper med forskellige udfordringer, som gør det svært at være barn.

Børns Vilkår fortsatte i 2023 den flotte stime af rekordindsamlinger til årets Landsindsamling. Tusind tak til alle, der har samlet ind, og til alle jer, der har støttet landsindsamlingen ❤.

Det indsamlede beløb går til at sikre, at BørneTelefonen og ungerådgivningen HØRT kan være der for endnu flere børn og unge, når de rækker ud efter hjælp.

Igen i år står medarbejderne i alle landets Legekæden butikker klar til at byde forhåbentlig tusindvis af indsamlere velkommen og sørger derefter for at tælle alle indsamlingsbøtter op.  

Hvis du gerne vil hjælpe os med at støtte Børns Vilkår og BørneTelefonen, kan du melde dig som indsamler via nedenstående link, du kan også til en hver tid overføre et valgfrit beløb via MobilePay til 28244.

bog&ide_043

Meld dig som indsamler i 2024

Vi håber på at kunne sætte rekord igen i 2024 og derfor kan du allerede nu melde dig som indsamler til landsindsamlingen søndag d. 17. marts 2024

Meld dig som indsamler her

Ingen børn og unge skal stå alene med deres problemer

Livet er ikke sorgløst for alle børn og unge. I de tidlige morgentimer, efter skole, sent om aftenen, er der børn, der har brug for at tale med en rådgiver på BørneTelefonen og HØRT om det, der gør allermest ondt.

Det er børn og unge, der er udsat for vold. Børn, der har problemer i skolen. Unge, der ikke kan være hjemme hos deres forældre. Og børn og unge, der ikke har lyst til at være her længere.

Jeg er gennem min barndom blevet truet og slået på. Men har først nu skaffet mod til at komme ud med det. Og har igennem længere tid ikke haft lyst til at leve,” fortæller en 17-årig dreng til BørneTelefonen

I 2023 har BørneTelefonen og HØRT haft over 63.000 samtaler. Der har blandt andet været 15.433 samtaler om psykisk mistrivsel, herunder 4.730 samtaler om selvskadende adfærd og 4.533 samtaler om selvmordstanker/selvmordsforsøg.

Derfor er det så vigtigt, at BørneTelefonen og HØRT altid er åben for de børn og unge, der rækker ud efter hjælp. Hver dag.

Jeg tror ikke I ved hvor mange børn der får en så meget lettere hverdag af, at I hjælper os med vores problemer” 14-årig pige.

Du kan læse mere om Børns Vilkår og BørneTelefonen på bornsvilkar.dk/stopsvigt